Dačić: Priština se ponaša kao razmaženo derište

Srna
Dačić: Priština se ponaša kao razmaženo derište

Beograd - Govoreći o sjednici SB UN posvećenoj Kosovu, ministar spoljnih poslova Srbije kaže da se na njoj čuo stav svih članica Saveta bezbjednosti.

To je rezultat te sjednice jer, kako ističe za TV Prva, teško da će Priština povući svoje poteze.

„Čuli smo mišljenje svih članica Saveta bezbednosti i ono što je bitno je da je jasno rečeno da je formiranje oružanih snaga potez koji je suprotan i krši rezoluciju 1244. Takođe, od 15 zemalja članica SB, šest nije priznalo nezavinsost Kosova”, istakao je Ivica Dačić.

Na pitanje da prokomentariše sve o čemu se govorilo na toj sjednici SB, Dačić kaže da i ako se sve sabere „ne bi mogli reći da smo čulu nešto novo u odnosu na već postojeće stavove.

„Ali, mi smo smo još jednom uradili ono što je do nas, ukazali smo na kršenje rezolucije 1244 upozorili na moguće teškoće i posledice na mir i stabilnosti u regionu i apelovali na međunarodnu zajednicu da spreče poteze Prištine i pozvali Prištinu da raspusti tu vojsku i povuče takse”, kazao je Dačić.

Ali, dodao je i da nije bilo realno očekivati da će se to zaista i dogoditi. Međutim, ono što je prokomentarisao je da su se na sjednici Savjeta bezbjednosti Vučiću obraćali s „predsjedniče Vučić”, a Tačiju sa „gospodine Tači”.

Dačić je rekao i da se Priština ponaša kao razmaženo dijete koje kada ne dobije svoju igračku ili ono što želi, histeriše. „Tako su ih navikli i zato treba da ih vaspitaju”.

Upitan o sporazumu koji je kosovski premijer Ramuš Haradinaj spremio za Srbiju i predstavio ambasadorime Kvinte, Dačić poručuje da Haradinaj „može taj sporazum da okači u hodnik skupštine Kosova. Takav mu je domet”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana