Дачић: Приштина се понаша као размажено дериште

Срна
Дачић: Приштина се понаша као размажено дериште

Београд - Говорећи о сједници СБ УН посвећеној Косову, министар спољних послова Србије каже да се на њој чуо став свих чланица Савета безбједности.

То је резултат те сједнице јер, како истиче за ТВ Прва, тешко да ће Приштина повући своје потезе.

„Чули смо мишљење свих чланица Савета безбедности и оно што је битно је да је јасно речено да је формирање оружаних снага потез који је супротан и крши резолуцију 1244. Такође, од 15 земаља чланица СБ, шест није признало незавинсост Косова”, истакао је Ивица Дачић.

На питање да прокоментарише све о чему се говорило на тој сједници СБ, Дачић каже да и ако се све сабере „не би могли рећи да смо чулу нешто ново у односу на већ постојеће ставове.

„Али, ми смо смо још једном урадили оно што је до нас, указали смо на кршење резолуције 1244 упозорили на могуће тешкоће и последице на мир и стабилности у региону и апеловали на међународну заједницу да спрече потезе Приштине и позвали Приштину да распусти ту војску и повуче таксе”, казао је Дачић.

Али, додао је и да није било реално очекивати да ће се то заиста и догодити. Међутим, оно што је прокоментарисао је да су се на сједници Савјета безбједности Вучићу обраћали с „предсједниче Вучић”, а Тачију са „господине Тачи”.

Дачић је рекао и да се Приштина понаша као размажено дијете које када не добије своју играчку или оно што жели, хистерише. „Тако су их навикли и зато треба да их васпитају”.

Упитан о споразуму који је косовски премијер Рамуш Харадинај спремио за Србију и представио амбасадориме Квинте, Дачић поручује да Харадинај „може тај споразум да окачи у ходник скупштине Косова. Такав му је домет”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана