Дачић: Преко кога су хтјели, тако су и прошли

Агенције
Дачић: Преко кога су хтјели, тако су и прошли

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је да приштинским властима ни подршка аустријског канцелара Себастијана Курца није помогла да Косово уђе у Интерпол.

“Преко кога су хтели у Интерпол тако су ушли”, казао је Дачић на конференцији за медије одржаној након гласања у Интерполу, а у ком Косово није успијело да обезбједи подршку за чланство у тој организацији.

Дачић се медијима обратио након предсједника Србије, који је иисход гласања у Дубајиу прокоментарисао у доста умјеренијем тону. “Ја немам обавезу да будем суздржан. Хоћу да кажем да је ово велика победа Србије и српског народа. То је тај показатељ да се ништа не може урадити на силу и да се ништа не може урадити без договора са Србијом”, казао је Дачић.

Према његовим ријечима, “Косово је све покушало на силу, преко чланства у УНЕСКО, па све до чланства у Интерполу, протвно свим међународним правилима сматрајући да је довољно да им велике силе напишу захтеве и да то пошаљу па ће сви подржати”.

“Није време да будемо у еуфорији. Ја сам ово причао одавно. Рекао сам им да се не пријављују да се не брукају, доживеће дебакл. Хтео сам да их заштитим бруке, па нек се сада правдају свом народу”, истакао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана