Дачић: Не дамо образ и Косово за шаргарепу ЕУ

Срна
Дачић: Не дамо образ и Косово за шаргарепу ЕУ

Београд - Србија неће погазити свој Устав и образ признајући лажну државу Косово зарад некакве европске шаргарепе, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Дачић је за "Вечерње новости" рекао да, изјаву посланика њемачког Бундестага Петера Бајера из Хришћанске демократске уније да је у Београд дошао с поруком "да Србија не може бити дио ЕУ, док де јуре не призна независно Косово", свакако треба схватити озбиљно, јер је званичник партије њемачког канцелара Ангеле Меркел.


"Али, ако би то стварно било тако, чему онда дијалог у Бриселу, чему тај исцрпљујући и за нас веома фрустрирајући процес ако се унапред зна исход?", упитао је Дачић.

Он наводи да дипломатска битка за Косово и Метохију тек предстоји.

"Сигнали из појединих кључних западних држава, а, пре свега, из САД, које су до сада чврсто стајале на позицијама да је за њих независност Косова завршена ствар дају нам за право да се боримо, уважавајући реалност на терену, али и темеље међународног права који су брутално нарушени 2008. године једностраном акцијом власти у Приштини", рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана