Dačić: Iznuđenim potezima štitimo dostojanstvo države

Srna
Dačić: Iznuđenim potezima štitimo dostojanstvo države

Beograd - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su potezi Srbije prema Hrvatskoj iznuđeni i da je zvanični Beograd spreman da reaguje na svaku mjeru recipročno, da bi zaštitio dostojanstvo države.

Komentarišući činjenicu da je Hrvatska zabranila ulazak ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, a potom je kao mjeru reciprociteta Vlada Srbije donijela juče odluku da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju, Dačić je istakao da Srbija ne želi da se odnosi razvijaju u tom smjeru i da su njeni potezi iznuđeni.


"Hrvatska kao članica EU treba da se ponaša na takav način da daje primer drugima, a ne da izaziva sukobe", rekao je Dačić za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da nije izvjesno da će Hrvatska u junu blokirati otvaranje novih pregovarački poglavlja Srbije i EU.

Ministar spoljnih poslova Srbije podsjetio je da postoji dosta problema iz prošlosti i da Hrvatska negira zločine koji su počinjeni nad Srbima.

"Mi ne možemo da očekujemo da EU reaguje protiv Hrvatske. Bojim se da je neizlečiva bolest kada se govori o srpskim problemima", dodao je Dačić.

Prema njegovim riječima, uprkos svemu, Srbija treba da nastavi sa svojom politikom.

"EU je zainteresovana da ovaj region bude deo evropskih integracija i to bi bio njihov najveći uspeh", kaže Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana