Дачић: Изнуђеним потезима штитимо достојанство државе

Срна
Дачић: Изнуђеним потезима штитимо достојанство државе

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да су потези Србије према Хрватској изнуђени и да је званични Београд спреман да реагује на сваку мјеру реципрочно, да би заштитио достојанство државе.

Коментаришући чињеницу да је Хрватска забранила улазак министру одбране Србије Александру Вулину, а потом је као мјеру реципроцитета Влада Србије донијела јуче одлуку да хрватски министар одбране Дамир Крстичевић до даљег није добродошао у Србију, Дачић је истакао да Србија не жели да се односи развијају у том смјеру и да су њени потези изнуђени.


"Хрватска као чланица ЕУ треба да се понаша на такав начин да даје пример другима, а не да изазива сукобе", рекао је Дачић за Радио-телевизију Србије.

Он је навео да није извјесно да ће Хрватска у јуну блокирати отварање нових преговарачки поглавља Србије и ЕУ.

Министар спољних послова Србије подсјетио је да постоји доста проблема из прошлости и да Хрватска негира злочине који су почињени над Србима.

"Ми не можемо да очекујемо да ЕУ реагује против Хрватске. Бојим се да је неизлечива болест када се говори о српским проблемима", додао је Дачић.

Према његовим ријечима, упркос свему, Србија треба да настави са својом политиком.

"ЕУ је заинтересована да овај регион буде део европских интеграција и то би био њихов највећи успех", каже Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана