Dačić: Hrvatska da konačno vrati prava izbjeglim Srbima

Srna
Dačić: Hrvatska da konačno vrati prava izbjeglim Srbima

Beograd - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija spremna da Srbima izbjeglim iz Hrvatske pruži svu neophodnu pomoć u borbi za ostvarivanje legitimnih prava.

Dačić je, na sastanku sa predstavnicima Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa sjedištem u Banjaluci, podržao njihove aktivnosti i izjavio je da je za žaljenje činjenica da i dalje nije ispravljena nepravda prema mnogim Srbima koji su izbjegli iz te bivše jugoslovenske republike.


Predstavnici banjalučkog Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske upoznali su Dačića o činjenici da su nad njima sistematski primjenjivali etničku diskriminaciju državni organi Hrvatske, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Oni su upoznali Dačića o tome da su im uskraćivana prava na vraćanje nepokretne i pokretne imovine, kao i da im se negira stečeno pravo na penziono i invalidsko osiguranje za lica koja su živjela u Hrvatskoj prije izbijanja sukoba.

Upozorili su i da postoji opstrukcija u regulisanju statusnih pitanja u Hrvatskoj, kao i diskriminisanje velikog broja ljudi u ostvarivanju prihoda po osnovu privatizacije po osnovu minulog i tekućeg rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana