Дачић: Хрватска да коначно врати права избјеглим Србима

Срна
Дачић: Хрватска да коначно врати права избјеглим Србима

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је Србија спремна да Србима избјеглим из Хрватске пружи сву неопходну помоћ у борби за остваривање легитимних права.

Дачић је, на састанку са представницима Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са сједиштем у Бањалуци, подржао њихове активности и изјавио је да је за жаљење чињеница да и даље није исправљена неправда према многим Србима који су избјегли из те бивше југословенске републике.


Представници бањалучког Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске упознали су Дачића о чињеници да су над њима систематски примјењивали етничку дискриминацију државни органи Хрватске, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Они су упознали Дачића о томе да су им ускраћивана права на враћање непокретне и покретне имовине, као и да им се негира стечено право на пензионо и инвалидско осигурање за лица која су живјела у Хрватској прије избијања сукоба.

Упозорили су и да постоји опструкција у регулисању статусних питања у Хрватској, као и дискриминисање великог броја људи у остваривању прихода по основу приватизације по основу минулог и текућег рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана