Брнабићева: Остајем премијер

Срна
Брнабићева: Остајем премијер

Београд - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да остаје на челу Владе и да ће принципи колегијалности, тимског рада, пожртвованости и међусобно поштовање остати начела којима ће водити Владу и на којима ће и даље инсистирати.

“Моја љубав према Србији, вера да ова земља може много више и боље и лична одговорност да се преузети посао заврши - да грађани Србије бољи живот осете кроз своје новчанике, каријеру, веће изборе у животу, просперитет за своју породицу, јесу мој мотив зашто сам прихватила да водим Владу и зашто остајем на њеном челу”, рекла је Брнабићева за “Блиц”.


Она каже да је ту и жеља да Влада и она дају пуну подршку предсједнику Србије Александру Вучићу да проведе земљу кроз изузетно изазовна времена и да из свих садашњих недаћа “изађе као земља мира, стабилности и једнаких шанси за све”.

Медији преносе да је на сједници Владе Србије у петак дошло до оштре полемике између Брнабићеве и министра за иновације Ненада Поповића, након његовог твита у којем је позвао да се спријечи дистрибуција хрватске дјечије сликовнице у Србији у којој се говори о ЛГБТ популацији.

Брнабићева каже да нема ништа против тога да министри имају своје мишљење, али да се залаже да се све расправи у оквиру Владе, додајући да јој је петак био један од најтежих дана од како је ушла у Владу.

“Наш посао захтева сталну неподељену пажњу да решавамо отворена питања и земљу водимо напред. Наш посао није ријалити у коме ћемо учинити све за мало медијске пажње. Морамо да научимо да бирамо речи”, рекла је Брнабићева.

“Вечерње новости” пишу да је реконструкција Владе све извјеснија и да би у наредних мјесец дана могло да буде замијењено најмање пет министара.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана