Bivši pripadnik američkih Foka uhapšen u Beogradu sa nelegalnim oružjem

Bivši pripadnik američkih Foka uhapšen u Beogradu sa nelegalnim oružjem 07.02.2018 17:24 | blic.rs

Beograd - Amerikanac Korbin D. uhapšen je juče u Beogradu sa pištoljem sa izbrisanim brojem, rekao je juče ministar policije Nebojša Stefanović.

Korbin, koji je inače bivši član američkih "Mornaričkih foka", uhapšen je prošle nedjelje u stanu u kojem je boravio u prijestonici Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović navio je da je u štek stanu u Beogadu uhapšen Korbet D., bivši marinac i da je kod nejga pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem.

Govoreći o tome da je on spremao atentat, ministar je istakao da ne smije da iznosi mnogo detalja.

- Policija je imala informacije o ovom licu koje je kod sebe imalo oružje sa izbrisanim brojem. To govori da je očigledno da se nešto dešavalo, ali više informacija ne mogu da iznosim - rekao je Stefanović.

Pripadnici MUP rade svoj posao i nadamo se da će doći do rezultata rekao je on.

Nezvanično, uhapšeni Amerikanac je bivši pripadnik najelitnije vojne jedinice "Mornaričke foke".

Za sada nije poznato zbog čega je tačno korbet D. došao u Beograd. Međutim, sumnja se da je oružje bilo spremno za likvidaciju s obzirom na to da je sa njega izbrisan serijski broj.

Kako navodi izvor "Blica" ovakva oružja najčešće se upotrebljavaju upravo za teža krivična djela.

Na pištolju su navodno pronađeni i otisci pristiju ovog Amerikanca.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica