Bilans uoči derbija: 13 povrijeđenih, šest policajaca

Tanjug
Bilans uoči derbija: 13 povrijeđenih, šest policajaca

U sukobima navijača i policije pred početak 159. “vječitog derbija” fudbalera Crvene zvezde i Partizana u Beogradu povrijeđeno je 13 osoba, među kojima je i šest policajaca, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Do sukoba je došlo na Autokomandi, a u Hitnoj pomoći rekli su da je šest-sedam njihovih ekipa izaslo na lice mesta i da su svi povređeni prevezeni u Urgentni centar.

Za sada nije poznata težina povreda.

“Kurir” piše da se grupa navijača Partizana, koja je išla iz pravca Humske ka stadionu 'Rajko Mitić', sukobila s policijom na Autokomandi.

S druge strane, “Blic” tvrdi da su se sukobile pristalice Crvene zvezde i Partizana.

Kako navodi list, policija je najpre zaustavila ljude koji su se kretali iz pravca Veterinarskog fakulteta, odnosno od Slavije ka stadionu, kako bi prošli “grobari” koji su krenuli s Partizanovog stadiona na južnu tribinu stadiona “Rajko Mitić”.

Navijači crno-bijelih su probali da probiju kordon koji ih je odvajao od ostalih ljudi koji su tada bili blizu stadiona, najverovatnije kako bi se sukobili s navijačima Crvene zvezde kojih je tu bilo, pa je došlo do incidenta, navodi “Blic”, ističući da se situacija smirila nekoliko minuta kasnije nakon dolaska dodatnih policijskih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana