Београдски адвокати обустављају рад на седам дана због убиства колеге

Срна
Београдски адвокати обустављају рад на седам дана због убиства колеге

Београд - Адвокатска комора Србије и Адвокатска комора Београда најавиле су да ће од сутра обуставити рад на седам дана због убиства адвоката Драгослава Мише Огњановића.

Коморе су најавиле да ће расписату новчану награду ономе ко надлежном тужилаштву достави вјеродостојну информацију, која ће довести до подизања оптужнице против извршиоца и наручиоца убиства Огњановића.


Одлуку о обустави рада на седам дана образложили су намјером да се пошаље “јасна порука јединства професије и чврсте ријешености да се са оваквим случајевима адвокатура неће мирити”.

“Убиство адвоката Мише Огњановића на најдрастичнији начин показује у каквим околностима адвокати у Србији врше своју професионалну делатност. Ово убиство је само последње у низу бројних напада на адвокате од којих је велики број до данас остао нерасветљен”, саопштиле су адвокатске коморе.

Из комора су најавили да ће употријебити све своје ресурсе и извршити највећи притисак на надлежне државне органе да би починиоци тог злочина били пронађени у најкраћем року.

“Адвокатска комора Србије и Адвокатска комора Београда најенергичније захтевају од свих надлежних државних органа да моменатално ставе у функцију све расположиве капацитете, јер је од суштинске важности у оваквим случајевима одговарајућа реакција тужилаштва и полиције у првих неколико дана”, наводи се у саопштењу.

Адвокат Драгослав Огњановић /56/ убијен је синић у пуцњави на Новом Београду, док је његов 26-годишњи син рањен је руку, саопштио је МУП Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана