Амерички сенатори: Нема рјешења без Београда

Срна
Амерички сенатори: Нема рјешења без Београда

Вашингтон - Амерички сенатори Рон Џонсон и Крис Марфи истакли су данас да је став Вашингтона да отворена питања на Балкану не могу бити ријешена без лидерства Београда, а да је предсједник Србије Александар Вучић у позицији да буде тај лидер.

Сенатори су, након састанка са предсједником Србије, истакли да у Вашингтону одлично разумију колико је важно да САД, Србија и ЕУ ојачају сарадњу.

Сенатор из Винсконсина, републиканац, Џонсон рекао је да је предсједник Србије указао на дугу историју односа двије земље, савеза и пријатељства, јавља Тањуг.

"Имали смо у прошлости успоне и падове у односима. Овакви састанци су јако добри и треба да се одржавају. Управо је оно што треба да се ради да дођете у САД, изнесете ваше ставове и искажете добру вољу за сарадњу”", казао је Џонсон.

Сенатор из Конектиката, демократа, Марфи рекао је да у Сенату постоје неслагања демократа и републиканаца о многим питањима, али не постоји неслагање о жељи за снажним и добрим односима САД и Србије.

"Спознајемо да сва отворена питања на Балкану не могу бити ријешена без лидерства Београда. А, Вучић је у позицији да може бити тај лидер, а ми демократе и републиканци можемо да то подржимо"“, нагласио је Марфи.

Он је навео да и демократе и републиканци подржавају снажније односе двије земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана