Žarković: Izbjegli Srbi na izborima treba da podrže SDSS

Srna
Žarković: Izbjegli Srbi na izborima treba da podrže SDSS

Banjaluka - Predsjednik Udruženja protjeranih Srba iz zapadne Slavonije Krsta Žarković pozvao je Srbe izbjegle iz Hrvatske da na predstojećim izborima za Evropski parlament podrže kandidate Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/.

“Podržavamo SDSS na čijem čelu je Milorad Pupovac i Nikolu Ivanovića koji je na području Pakraca, koji radi na tome da se Srbi u Hrvatskoj u potpunosti konstituišu u jednu zajednicu. Nemamo ništa protiv da bilo koji Srbin na predstojećim izborima prođe u Evropski parlament”, rekao je Žarković Srni.

Žarković kaže da, ukoliko srpski predstavnik uđe u Evropski parlament, Srbi imaju mogućnost da traže da im budu vraćena sva nelegalno oduzeta prava u Hrvatskoj devedesetih godina prošlog vijeka.

On je ocijenio da je početak protjerivanja Srba iz Hrvatske i oduzimanja svih prava koja su kao narod imali referendum u Hrvatskoj o samostalnosti na kojem se 93 odsto birača izjasnilo da želi nezavisnu državu, i to prema novom ustavu u kojem su Srbi postali nacionalna manjina.

Žarković je podsjetio da su se Srbi tada izjasnili za ostanak u Jugoslaviji.

Izbori za Evropski parlament biće održani od 23. do 26. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana