Загреб: Заробили 59 Кинеза и тјерали их да раде у илегалним позивним центрима

Срна
Загреб: Заробили 59 Кинеза и тјерали их да раде у илегалним позивним центрима

Загреб - У организованој акцији хрватске, словеначке и кинеске полиције на подручју Загреба откривено је да су четири особе - двије хрватског и двије кинеског држављанства, заробиле 59 Кинеза и тјерали их да раде у илегалним позивним центрима.

Полиција је данас хрватским новинарима представила детаље о јучерашњој акцији, у којој је откривена луксузна вила у западном дијелу Загреба у којој је против њихове воље држано више од 50 страних држављана, преносе хрватски медији.

Криминалистичком истрагом утврђено је да је првоосумњичени 40-годишњи хрватски држављанин на ширем подручју Загреба прошле године унајмио двије куће опремљене за становање, са интернетом и електронским уређајима, а онда у те такозване кол-центре смјестио жртве, које у Хрватску превезао другоосумњичени 51-годишњи хрватски држављанин.

"Жртве су на превару, уз обећање враћања њихових претходних дугова, врбовани с подручја Азије и доведени прво на подручје Словеније, а потом у Хрватску", рекао је помоћник главног директора полиције Хрватске Анте Гудељ.

Заробљеним Кинезима, каже Гудељ, одузета је слобода кретања и слобода комуницикације, те су им одузете личне исправе, а пријетњама су били присиљени на компјутерске преваре на штету држављана Кине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана