Задранин преправио графит “уби Србина” и одушевио твитераше

index.hr
Задранин преправио графит “уби Србина” и одушевио твитераше

Задар - На фасади зграде задарског вијећа мјесног одбора неко је исписао графит “уби Србина”. Други Задранин је дошао и исправио ствар, написавши “љуби Србина”.

“Не трпим говор мржње и зато сам синоћ исправио графит. Пуно је љепше гледати поруке љубави, него поруке мржње или како би то Задрани рекли - моса бављу”, написао је Задранин Јуре Зубчић поред фотографије ксенофобног графита који је поправио, преноси хрватски портал “index.hr“.

Како даље пише “index”, нимало маштовит, али и неписмен, графит “уби Србина” исправљен је на врло једноставан начин - додавањем једног “малог, а тако важног слова 'љ'“, тако да сада пише “Љуби Србина”.

Наравно, фотографије оба графита постале су “хит” на друштвеним мрежама и изазвале мноштво коментара.

“Да је гамад само мрвицу писменија, не би остављали овакав зицер. Овако, ко им је крив”, написала је, на примјер, једна твитерашица испод Јурине фотографије.

“Примитиваца има свугдје, на свим странама, али је далеко већи број нормалних и честитих људи .... Колико требаш бити болестан у мозгу и написати овако нешто... Ко год да пише овакве глупости, нека га је срамота...”, поручио је други твитераш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана