У Хрватској због снијега затворени бројни путеви, отежан саобраћај у унутрашњости

Срна
У Хрватској због снијега затворени бројни путеви, отежан саобраћај у унутрашњости

Загреб - У Лици, Горском котару и на Хрватском приморју због олујног вјетра и снијега затворени су бројни путеви, трајекти на појединим линијама не возе, док су у унутрашњости на снази бројна ограничења, саопштио је Хрватски ауто-клуб /ХАК/.

На појединим дионицама вози се отежано због угаженог снијега на коловозу, а могућа је и поледица, посебно на мостовима и надвожњацима у унутрашњости.


Због зимских услова обавезна је зимска опрема на моторним возилима, а забрањен је саобраћај за камионе са приколицом и тегљаче са полуприколицом на путевима у дијелу централне Хрватске, Лици и Горском котару, укључујући државни пут на дионици Карловац-Ваганац-Кореница-Удбина-Книн, те кроз Горски котар на дионици Карловац-Здихово-Киковица.

Због олујног вјетра и зимских услова нема слободног путног правца према Далмацији и обрнуто према унутрашњости за камионе са приколицом о тегљаче са полуприколицом.

Из ХАК-а наводе да заједно са предузећем "Хрватске цесте" раде на што бржем постизања проходности за теретни саобраћај између Ријеке и Делнице.

У Лици су због сњежне вијавице затворени државни пут Добросело-Мазин-Брувно, жупанијски путеви Богић Брдо-Личка Јесеница-до границе Карловачке жупаније, затим Алан-Криви Пут-Прокике, те локални путни правци Сењ-Подбила, у мјесту Франциковац, Столац, Вељун Приморски, Село Вратник, Грабарје.

Више жупанијских путних праваца због снијега је затоврен и на подручју Горског Котара.

За сав саобраћај затворена је Јадранска магистрала између Карлобага и Свете Марије Магдалене, кварнерски ауто-пут према Ријеци и државни пут Госпић-Карлобаг.

Ауто-путем Ријека-Загреб између петљи Киковица и Делнице и ауто-путем Загреб-Сплит између петљи Свети Рок и Поседарје због олујног вјетра смију возити само путничка возила.

Возачима се савјетује да на пут не крећу без зимске опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана