Turski brod tone u Jadranskom moru, na njemu ostao kapetan i dio posade

klix.ba
Turski brod tone u Jadranskom moru, na njemu ostao kapetan i dio posade

U arhipelagu otoka Jabuka rano jutros dogodila se havarija na turskom teretnom brodu uslijed prodora vode u prostor strojarnice, slijedom čega je pokrenuta spasilačka akcija.

Iz Središta za nadzor i upravljanje pomorskim prometom Hrvatske saopšteno je da je poziv u pomoć zaprimljen jutros u 04.16 sati. Riječ je o teretnom brodu dužine 85 metara sa 13 članova posade (11 državljana Republike Turske i 2 državljana Republike Indije), koji plovi pod zastavom Republike Turske.

S obzirom na to da je italijanski motorni tanker "Valcadore" u trenutku nesreće plovio na oko 4 nautičke milje od pozicije havarije, on je preusmjeren u spasilačku akciju, koji je na poziciju doplovio u 5 sati.

U međuvremenu je u spasilačku akciju angažovana i Lučka kapetaniju Split i Pomorska policija Split, čije posade su odmah isplovili prema poziciji havarije.

Postupak evakuacije posade započeli su jutros u 6.05 sati, s time da je komandant turskog teretnog broda odlučio ostati sa još četiri člana posade na tonućem brodu, dok god to bude moguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana