Три дјевојке из БиХ у ланцу елитне проституције у Хрватској?

Агенција
Три дјевојке из БиХ у ланцу елитне проституције у Хрватској?

Задар - Познатом тренеру борилачких вјештина и наводно једном од водећих сводника на Балкану, 63-годишњем Слободану Дубајићу Дабију у петак је на Општинском суду у Задру настављено суђење због организовања елитне проституције на задарском подручју.

Како пише "Слободна Далмација", ради се о дјелу од прије 9 година када су он и један 52-годишњак ухапшени због сумње у организовање проституције на јахти у Биограду.

На ту јахту, која је пловила од Ријеке до Сплита, 63-годишњак је довео дјевојке за Италијане који су за дружење издвојили 4,000 евра.

У проституцију су биле укључене двије држављанке Републике Србије М. Ф., (37) и К.Ш., (26), држављанка БиХ А.М., (30), те држављанка РХ Ј.Л., (36).

Због заштите њиховог породичног живота, јавност је искључена са суђења па ће искази жена на суду остати тајна. Када је ухапшен код Дубајића је наводно пронађена и "црна књига" с уписаним подацима о услугама, клијентима и цијенама.

Дубајић је у задарском затвору био од 9. јула до 18. септембра 2007. године, а двије године након изласка ухапшен је због сумње да је по хотелима у Загребу током 2008. и 2009. године богатим клијентима подводио четири хрватске држављанке, двије држављанке БиХ, те србијанску држављанку.

За проналазак клијената Дубајић је користио и познанства, пријатељске и пословне везе, али и препоруке особа које су биле с дјевојкама. Клијенти су му, између осталог, били и познати спортисти и бизнисмени који су за ноћ с проституткама издвајали и по 600 евра.

Он је ухапшен још једном 2016. године због сумњи у организовање проституције у Средишћу. Три дјевојке из Србије нудиле су сексуалне услуге имућнијој клијентели, а цијена је била и до 4.000 евра, пише портал. 

У само једној години Дубајић је, показало је праћење његових рачуна, од проституције зарадио више од милион куна, око 250.000 марака, пише "Слободна Далмација".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана