Todorić optužuje Plenkovića da je upropastio Agrokor

Srna
Todorić optužuje Plenkovića da je upropastio Agrokor

Zagreb - Bivši vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić ponovo je optužio premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da je manipulacijom iskoristio državni sistem da nacionalizuje njegovu kompaniju, pri čemu je, kako navodi, upropastio ne samo porodicu Todorić, već i hiljade drugih.

Todorić je ponovio i da je Plenković uništio "Agrokor" koji je, prema njegovim riječima, bio "ponos i budućnost Hrvatske" i dobar dio hrvatske industrije.


"Plenković stalno priča da je žAgrokorž bio u problemima i da su oni nešto spasili, ali to je notorna laž. Sve ću to dokazati, a oni me mogu jednostavno demantovati", napisao je na svom blogu Todorić, kojeg Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu sumnjiči za milionske pronevjere u "Agrokoru".

Todorić se nalazi u Londonu gdje na slobodi čeka odluku o eventualnom izručenju Hrvatskoj, prenose mediji.

Vlada Hrvatske predložila je da novi povjerenik Vlade za koncern "Agrokor" bude Fabris Peruško iz uprave "Tiska", a da njegov zamjenik bude direktor Firme "KHA" Irena Veber.

Peruško će zamijeniti Antu Ramljaka koji je nedavno podnio ostavku na mjesto povjerenika zbog stalnih napada i pritisaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana