Свечано прослављен бадњи дан у Загребу

Глас Српске
Свечано прослављен бадњи дан у Загребу

ЗАГРЕБ - Његово преосвештенство епископ пакрачко-славонски Јован, уз саслужење Његовог високопреосвештенства митрополита загребачко-љубљанског Порфирија, те свештеника, свештеномонаха и ђакона, служио је на Бадњи дан Свету архијерејску литургију у загребачком Саборном храму Преображења Господњег.

Пред почетак Свете литургије, свечано су дочекане иконе Пресвете Богородице Тројеручице и Млекопитатељнице.

Иконе су стигле као благослов Свештене царске лавре Манастира Хиландара са Свете Горе, гдје су и урађене по узору на оригинале који се чувају у овом светом манастиру, саоптено је на сајту Митрополије загребачко-љубљанске.

Иконе ће трајно остати у овом храму на поклоњење загребачким вјерницима и њиховим потомцима.

По завршетку Свете архијерејске литургије епископ Јован и митрополит Порфирије су благословили бадњаке које су вјерници понијели као благослов својим домовима.

Како је реаговао Пленковић на “братство са Србима”

На данашњем пријему Српског народног већа поводом православног Божића камере су забиљежиле један занимљив тренутак, пише “Вечерњи лист”.

Предсједник ХСС Крешо Бељак, који је награђен за допринос у односима два народа рекао је како дубоко вјерује у братство и јединство хрватског и српског народа.

Премијер Андреј Пленковић на то је реаговао занимљивим изразом лица.

Снимак је на Твитеру подијелила новинарка телевизије Н1 Катарина Бречић.

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је у Загребу да нема помирења без истине о томе да је Србија извршила агресију на Хрватску.

Ако хрватски премијер Андреј Пленковић тражи истину у односима између Србије и Хрватске, онда треба и да је прихвати, изјавио је министар Александар Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана