Svečana večera, kucanje čašama i Vulin da ćuti 100 dana

Svečana večera, kucanje čašama i Vulin da ćuti 100 dana 13.02.2018 08:42 | Tanjug

Zagreb -- Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović priredila u rezidenciji na Pantovčaku svečanu večeru za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju Srbije.

Ona je, u obraćanju zvanicama, rekla da je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin. "Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvijek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne odu poslije na roštilj", našalila se predsjednica Grabar Kitarović.

Istakla je da je posjeta predsjednika Vučića značajna. "Na mojim rukavima je danas pisalo "hrabrost". Nadam se da će slijedeći put pisati "mudrost", naglasila je Grabar Kitarović i dodala da je fan motivacionih poruka.

Ona se Vučiću i delegaciji izvinila ako su doživjeli neku neprijatnost, te dodala da se radi o manjini, a da većina Hrvata želi razgovore i dogovor.

Predsjednik Vučić je uzvraćajući ocijenio da je gostoprimstvo, koje mu je ukazano u Zagrebu na visokom nivou i pozvao Grabar-Kitarović da dođe u Srbiju garantujući joj da će se uveriti u srpsko gostoprimstvo. Još jednom je ponovio da ne mari za proteste koji su održani tokom dana u Zagrebu.

Izrazio je zadovoljstvo što u srpskim medijima nije bilo negativnog na račun Hrvata povodom ove posjete. Vučić se našalio da je nazvao ministra Aleksandra Vulina i poručio mu da i za njega važi 100 dana ćutanja na teme iz prošlosti.

Vučić je kazao da se se nada boljim odnosima Hrvatske i Srbije. Dodao je da je posebno zadovoljstvo što se danas na Poslovnom forumu okupio veliki broj privrednika iz Srbije.

Na svečanu večeru pozvani su i brojni srpski i hrvatski privrednici, predstavnici javnog i kulturnog života, kao i vjerski velikodostojnici. Među zvanicama bio je i srpski glumac Miki Manojlović.

Vučić danas nastavlja posjetu Hrvatskoj obilaskom Vrginmosta na Kordunu, u kojem živi srpsko stanovništvo i učešćem na skupštini Srspkog narodnog vijeća.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica