Свечана вечера, куцање чашама и Вулин да ћути 100 дана

Танјуг
Свечана вечера, куцање чашама и Вулин да ћути 100 дана

Загреб -- Предсједница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић приредила у резиденцији на Пантовчаку свечану вечеру за предсједника Србије Александра Вучића и делегацију Србије.

Она је, у обраћању званицама, рекла да је чула да је и у Србији најбитније бити добар домаћин. "Исти је случај и код нас. Моја мајка се увијек трудила да гости који долазе код нас не оду послије на роштиљ", нашалила се предсједница Грабар Китаровић.

Истакла је да је посјета предсједника Вучића значајна. "На мојим рукавима је данас писало "храброст". Надам се да ће слиједећи пут писати "мудрост", нагласила је Грабар Китаровић и додала да је фан мотивационих порука.

Она се Вучићу и делегацији извинила ако су доживјели неку непријатност, те додала да се ради о мањини, а да већина Хрвата жели разговоре и договор.

Предсједник Вучић је узвраћајући оцијенио да је гостопримство, које му је указано у Загребу на високом нивоу и позвао Грабар-Китаровић да дође у Србију гарантујући јој да ће се уверити у српско гостопримство. Још једном је поновио да не мари за протесте који су одржани током дана у Загребу.

Изразио је задовољство што у српским медијима није било негативног на рачун Хрвата поводом ове посјете. Вучић се нашалио да је назвао министра Александра Вулина и поручио му да и за њега важи 100 дана ћутања на теме из прошлости.

Вучић је казао да се се нада бољим односима Хрватске и Србије. Додао је да је посебно задовољство што се данас на Пословном форуму окупио велики број привредника из Србије.

На свечану вечеру позвани су и бројни српски и хрватски привредници, представници јавног и културног живота, као и вјерски великодостојници. Међу званицама био је и српски глумац Мики Манојловић.

Вучић данас наставља посјету Хрватској обиласком Вргинмоста на Кордуну, у којем живи српско становништво и учешћем на скупштини Срспког народног вијећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана