Ranjena novinaka podgoričkih Vijesti Olivera Lakić

Srna
Ranjena novinaka podgoričkih Vijesti Olivera Lakić

Podgorica - Predsjednik Komisije za istrage napada na novinare Nikola Marković osudio je ranjavanje novinarke “Vijesti” Olivere Lakić, navodeći da su očigledno kriminalne strukture ohrabrene nerješavanjem ranijih slučajeva napada na novinare u Crnoj Gori.

“Atmosfera straha, ogroman pritisak na medije i nedostatak političke volje i profesionalne sposobnosti nadležnih, rezultirali su pucnjima u Oliveru Lakić. Sve dok ne budu otkriveni nalogodavci, odgovornost za takav kriminalni čin je na vlastima koje godinama ne čine ništa da zaštite medije i novinare”, naveo je Marković u saopštenju.


On je napomenuo da policija, tužilaštvo i sudovi nisu uspjeli da osude prethodne napadače, niti da otkriju nalogodavce.

“Komisija će hitno zakazati sjednicu i pratiti postupanje nadležnih organa u ovom slučaju”, zaključio je Marković.

Ambasada SAD u Crnoj Gori saopštila je večeras da su novinari čuvari demokratije i da moraju biti zaštićeni da bi bezbjedno radili svoj posao.

Dežurni ljekar u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici Aleksandar Vulić potvrdio je da Lakićeva nije životno ugrožena i da će biti zadržana u Centru za vaskularnu hirurgiju.

Ispred Kliničkog centra u Podgorici okupio se veliki broj novinara iz svih redakcija, kao i prijatelji Olivere Lakić, koja je večeras, nešto prije 21.00 čas, ranjena ispred njenog stana.

Lakićeva je zadobila prostrelnu ranu desne potkoljenice.

Novinarka “Vijesti” bila je napadnuta ispred svog stana i prije šest godina, a za taj čin osuđen je Ivan Bušković.

Lakićeva je i ranije dobijala prijetnje, a više od dvije i po godine je imala policijsko obezbjeđenje, koje je sama otkazala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana