Против Пленковића покренут поступак о сукобу интереса

Tanjug
Против Пленковића покренут поступак о сукобу интереса

Загреб - Комисија за одлучивање о сукобу интереса одлучила је данас да поново покрене поступак против премијера Андреја Пленковића, због, како се наводи, његове активности приликом израде "лекс Агрокора".

Коментаришући одлуку Комисије, Пленковић је новинарима рекао да не зна о чему се ради и да мора тек да се информише јер, како је рекао, на основу оног што кружи друштвеним мрежама и паметним телефоима не може да разабере о чему се заиста ради.

"Институције раде свој посао", рекао је Пленковић.

Упитан да ли је било могуће све око "лекс Агрокора" урадити боље и транспарентније, Пленковић је рекао да мисли да је било могуће да се једна таква "криза мега размјера" догодила, а да се радило у Швајцарским Алпима, уз добар буџет и све вријеме у идеалним условим.

У том случају, примијетио је иронично, можда би се могло "мало боље".

Тврди да је све у вези са "лекс Агрокором" урађено одговорно и у складу са овлашћењима владе, пренијели су хрватски медији.

Закон је, каже, донијет већином гласова у парламенту, Уставни суд је потврдио његову уставност, а ранију кривичну пријаву против њега је, подсјећа, одбачена од Државног тужилаштва.

"Сада опет, од политичких противника пријава Комисији добија свој тренутак у којем се поново отвара поступак. Не знам тачно на које се ставке и чланове позивају. Проучићемо, одговорићемо. Знам да није ријеч о унутарстраначким сукобима и сигурно није ријеч о ненепристраности хрватских институција", одговорио је Пленковић.

Исти поступак Комисија за одлучивање о сукобу интереса пкренула је и против лидера опозиционог Моста и потпрдсједника парламента Боже Петрова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана