Пожар у болници у Словенији изазвао пацијент који се запалио

Танјуг
Пожар у болници у Словенији изазвао пацијент који се запалио

Двије особе су погинуле, а за некима се још трага, након пожара који је избио данас поподне у болници у Јесеницама, на сјеверозападу Словеније, а према медијиским извјештајима изазвао га је пацијент који се сам запалио.

Ватрогасци су угасили пожар, а полиција и ватрогасни инспектори спроводе истрагу, а министар здравства Само Факин, који је пожурио у Јесенице потврдио је да је пожар однио два живота, преноси СТА.

Министар Факин рекао је да је особље болнице већину болесника које је пожар угрозио, евакуисало са 3. и 4. спрата болнице још прије доласка ватрогасаца.

У болници је сада и криминалистичка полиција која испитује узроке ове несреће.

Директор болнице Јанез Поклукар рекао је да је у тренутку пожара евакуисано укупно педесетак пацијената, а да је већина враћена на одјељења у којима су се налазили, осим на одјељење за интензивну његу који је до даљњег затворен.

Ни министар, а ни директор болнице нису жељели да говоре о узроцима ове несреће док се не заврши истрага.

Према информацијама које нису службено потврђене, пожар је избио у соби у којој бораве најтежи и терминални болесници.

“Према нашим информацијама, један од пацијената који је код себе имао шибице сам се запалио, након чега се пламен пренио на сусједног болесника и оба су изгорила. За три болесника из собе још се трага”, тврди телевизијска станица ПОП-ТВ, и додаје да је један од пацијаната с тешким опекотинама из Јесеница, у међувремену, хеликоптером превезен у Љубљану, преноси ХИНА.

Пожари у болницама у Словенији су ријетки и већина њих само направи материјалну штету.

Ипак, у фебруару 2001. године, један 77-годишњи пацијент је настрадао у пожару у болници у Изоли. Тај пожар је изазвао 38-годишњак за којег је полиција установила да је покушао да спали траке којим је 77-годишњак био везан за кревет, наводи СТА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана