Полиција чува табле са новим именом државе

Агенције
Полиција чува табле са новим именом државе

Скопље - Нове саобраћајне табле с именом Република Сјеверна Македонија, које су прошле сриједе постављене на граничним прелазима, македонска полиција чува 24 часа дневно због опасности да буду скинуте, оштећене или украдене, преносе македонски медији.

Званично, на граничним прелазима свакако постоје сталне полицијске контроле које су тамо зато што међугранични простор мора да се заштити од слободног кретања људи.  Незванично, међутим, полицајци имају задатак да стално стоје поред новопостављених табли, имајући у виду да постоји опасност да их противници новог имена државе оштете, као што су учинили и са таблама на аутопуту “Пријатељство”, који се претходно звао “Александар Македонски”. Убрзо након промјене старих саобраћајних табли  нове су биле оштећене. До сада нико није одговарао за  то.

Према Закону о безбједности саобраћаја, на путевима је забрањено постављање, премјештање, уклањање и оштећење саобраћајних знакова.

Казна за крађу, уништење или оштећење саобраћајних табли и друге опреме за физичко лице износи 300 евра, док за правна лица која су одговорна за одржавање путева износи 2.000 евра. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана