Планирали убиство специјалног тужиоца у Црној Гори

Агенције
Планирали убиство специјалног тужиоца у Црној Гори

Подгорица - Чланови криминалне групе које правосудни органи Црне Горе терете за планирање више ликвидација, планирали су и убиство специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

Како су пренијели подгорички медији, до ових сазнања истражиоци су дошли посредством свједочења која су касније провјеравали и поткријепили доказима. Медији се позивају на изворе блиске истрази и документ о спровођењу истраге против чланова криминалне групе.

Главни специјални тужилац за организовани криминал Миливоје Катнић је раније саопштио у неколико наврата да се против њега и тужилаштва води “специјални рат”.

Медији су навели да су чланови криминалне групе који су били задужени за праћење црногорског, специјалног тужиоца познавали његове навике, за које је касније утврђено да су их могли знати једино кроз непосредан, континуиран увид у приватни живот специјалног тужиоца.

Криминална група, према наводима из наредбе за истрагу, формирана је прије годину с циљем вршења више кривичних дјела у договору са Которанином Игором Вукотићем, који према полицијским евиденцијама слови за једног од вођа “шкаљарског клана”.

Према сумњама истражилаца, Вукотић је ступио у контакт са Никшићанином Ранком Радуловићем, који је ангажовао више особа које су намјеравале да убију бивше и садашње службенике безбједносних служби: Д. Г., З. Л., Д. К., као и С. К., сина полицијског функционера.

Истражиоци имају податак и колико је новца опредијељено за поједина убиства. Егзекутори би за убиство службеника Агенције за националну безбједност добили пола милиона евра, док су главе осталих биле уцијењене на по 200.000 евра. Укупна сума која је била одређена за ликвидације била је пет милиона евра.

Радуловић је недавно ухапшен због сумње да је заједно са још седам припадника криминалних група планирао ликвидације полицијских инспектора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана