Pet sati je bio pod autobusom, držao se rukama i nogam

Agencije
Pet sati je bio pod autobusom, držao se rukama i nogam

Zagreb - Hrvatska policija navela je da je migrant koji je pet sati putovao na relaciji Beograd-Zagreb zakačen ispod autobusa star 21 godinu i da je porijeklom Iračanin.

Regionom je odjeknula vijest da se 12-godišnji dječak provukao pod autobus hrvatskog prevoznika “Čazmatrans“, te da je “uhvaćen“ negdje kod Ivanić Grada. Policija je demantovala da je u pitanju bilo dijete i navela da su policijski službenici zatekli nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata.

“Oko 16:30 sati 26. decembra na auto-putu A3, na odmaralištu Križ, nakon dojave vozača autobusa, policijski službenici zatekli su nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata. Stranom državljaninu pružena je ljekarska pomoć, te nisu utvrđene nikakve povrede. Po dosadašnjim saznanjima radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka, te su u toku provjere i utvrđivanje svih okolnosti njegovog ulaska u Republiku Hrvatsku“, navodi se u saopštenju policije.

Potvrđeno je i da se on i dalje nalazi u Hrvatskoj.

Vijest o tome prvo je prenela “Slobodna Dalmacija“, a putnik Anđelko Nežić naveo je da je migrant otkriven pošto se čulo lupanje ispod autobusa.

“Autobus je iz Beograda krenuo u 11:30. Prošli smo Kutinu, a negdje prije Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najprije slab, a kasnije sve jači zvuk. Čim je autobus stao, mali je sav prljav izašao između dijela za točkove. Teturao se, bio je u vidljivom šoku”, naveo je on.

Kako kaže, nakon što su izašla dva vozača iz autobusa, izašao je i on.

“Došao sam do njega i shvatio da ne priča ni hrvatski ni srpski. Pitao sam ga na engleskom da li je gladan ili žedan i da li mogu nešto da učinim za njega, a on je odgovorio da ne treba i da je sve u redu. Potom sam otišao do benzinske pumpe koja je bila jako blizu i uzeo sam mu nešto da pojede i popije”, dodao je.

Iz “Čazmatransa“ su potvrdili šta se dogodilo, te kažu da im to nije prvi slučaj.

“Možemo da potvrdimo da se to dogodilo. On je u Beogradu otišao pod autobus, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje točkove i tako se držao nevjerovatnih pet sati. To nam nije prvi slučaj, slično nam se nedavno dogodilo na liniji između Podgorice i Dubrovnika“, rekao je Dražen Pavlović iz uprave “Čazmatransa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana