Optužena Sara Vidak u ćeliji boravi sa ubicom

Agencije
Optužena Sara Vidak u ćeliji boravi sa ubicom

Kotor - Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužnicu protiv Sare Vidak (20) iz Beograda koju tereti za napad na sudiju prekršajnog suda u Kotoru.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, podgorički mediji pišu da je studentkinja optužena za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti za koje je, kako se navodi, zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Sara Vidak se već nekoliko dana nalazi u pritvorskoj jedinici zatvora u Spužu nakon što je sudija Prekršajnog suda u Kotoru Jelena Stanišić optužila Vidakovu za verbalni i fizički napad, dok je druga strana tvrdila suprotno. Do incidenta je, kako su ranije prenijeli mediji, došlo  nakon što je sudija Stanišić izrekla prekršajnu kaznu momku Sare Vidak. Incident, međutim, nije mogao biti zabilježen kamerom, jer one u kotorskom sudu ne postoje, saopštio je advokat sudije Stanišić.

Sarina majka Olivera rekla je da je u ćeliji sa njenom kćerkom smještena i žena koja je izbola svog sina i koja im stalno priča o tom događaju.

Vanraspravno vijeće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor advokata na određivanje pritvora Beograđanki, tako da ona ostaje u pritvoru do 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru. Inače, porodica Vidak podnijela je i zahtjev za Sarino puštanje iz pritvora uz kauciju, a odluka o tome još nije donesena.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da država čini onoliko koliko može u slučaju uhapšene Sare Vidak, kao i da je s tim u vezi razgovarao sa ministarkom pravde Nelom Kuburović.

Zaštitnik građana Srbije Zoran Pašalić kontaktirao je sa crnogorskim ombudsmanom Šućkom Bokovićem s molbom da provjeri i utvrdi tretman koji dobija državljanka Srbije u Spužu. Vidakova, članovi njene porodice i očevici tvrde da je sudija izmislila napad zbog kog je djevojka završila u zatvoru.

Zloupotreba sudstva

Hapšenje Sare Vidak primjer je zloupotrebe sudstva, izjavio je Milutin Đukanović, poslanik opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta reagujući na hapšenje Vidakove u Crnoj Gori.

- I ovaj slučaj je primjer na koji način se zloupotrebljava sudstvo i na ovaj način se želi poslati poruka svim slobodnim građanima i silom utjerati autoritet sudstva, koje je izgubilo svaki kredibilitet i ugled - naveo je Đukanović.

(Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana