Официр Војске Црне Горе на прослави “Олује” у Книну

Срна
Официр Војске Црне Горе на прослави “Олује” у Книну

Подгорица - Официр Војске Црне Горе на тврђави у Книну на прослави акције “Олуја” у Хрватској показао је да слави највеће етничко чишћење у Европи послије Другог свјетског рата, сматра посланик Демократског фронта /ДФ/ Славне Радуновић.

Радуновић је навео да је тај представник Црне Горе славио “Олују” уз усташку иконографију.

“Ово није Црна Гора, ово је отјелотворење Павелићеве и Мусолинијеве НДЦГ. Црна Гора која се гради на антисрпству и која слави прогон 250.000 српских цивила не служи својим држављанима на част него за бруку”, написао је Радуновић на Фејсбук профилу.

Радуновић, који је и висок функционер Нове српске демократије, навео је да ова Црна Гора нема ништа са оном на чију се славу и традицију позива.

Он каже како је мислио да постоји граница у “шлихтању Владе Црне Горе”, али да је ово доказ да се, и кад се дотакне морално дно, копа да би се спустио још ниже.

Један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић написао је на Твитер налогу да осјећа стид због издајничког поступања Владе Црне Горе.

“Као етнички Црногорац и борац за суверену Црну Гору од 1989. године, данас осјећам стид због издајничког поступања марионетске Владе Црне Горе. Зло вријеме. Али све пролази, а истина остаје”, навео је Медојевић, који је и предсједник Покрета за промјене.

Потпредсједник Нове српске демократије Јован Вучуревић истакао је да је црногорска јавност могла да види официра војске Црне Горе на усташком пиру у Книну, гдје се слави геноцид над српским народом, протјеривање 250.000 људи, клање цивила, гдје се величају Павелић, Лубурић, Францетић.

“Да ли се ово шаље нека порука Србима у Црној Гори када се представник ове власти налази раме уз раме са /Антом/ Готовином, /Младеном/ Маркачем и другим зликовцима”, написао је Вучуревић на Фејсбук профилу.

Он је нагласио да у тренутку када се мисли да актуелна власт не може више понизити Црну Гору и ниже падати у својој политици, они докажу супротно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана