Нови повјереник Владе Хрватске Фабрис Перушко?

Срна
Нови повјереник Владе Хрватске Фабрис Перушко?

Загреб - Нови повјереник Владе Хрватске за концерн "Агрокор" требао би бити Фабрис Перушко из управе "Тиска", а мјесто замјеника требало би да припадне директору фирме "КХА" Ирени Вебер, сазнаје "Вечерњи лист".

Лист пише да Перушко, који је у "Агрокору" био укључен као савјетник и познаје процес реструктурисања, има подршку већине повјерилаца.


Перушко је у мају 2017. године дошао на позицију члана управе задуженог за финансије и реструктурисање "Тиска", за коју се вјерује да је била једна од компанија из састава "Агрокора" у финансијски и пословно најтежој ситуацији.

Нова управа "Тиска" успјела је у веома кратком року стабилизовати пословање и вратити профитабилност, чиме је сачувано око 3.600 радних мјеста.

Веберова је била укључена у процес реструктурисања, као савјетник досадашњег повјереника Владе Хрватске за "Агрокор" Анте Рамљака.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић јуче је рекао да су обавили низ разговора са кандидатима и да се спроводе коначне провјере.

Она је додао да ће ове седмице бити предложена нова ванредна управа "Агрокора".

Рамљак је недавно поднио оставку на мјесто повјереника Владе Хрватске за "Агрокор" због сталних напада и притисака. Он је сву документацију о савјетницима тог концерна донио хрватском премијеру, који је наредио анализу.

Предаја документације је услиједила након избијања афере у којој је откривено да је компанија у којој је Рамљак радио прије преузимања функције повјереника добијала 250.000 куна /33.600 евра/ седмично за услуге главног савјетника у процесу реструктурисања "Агрокора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана