Ne prestaju napadi na Pupovca

Glas Srpske
Ne prestaju napadi na Pupovca

Zagreb - Napadi da lidera Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca ne jenjavaju, a juče se oglasio i zamjenik predsjednika vladajućeg HDZ-a Milijan Brkić.

Brkić je još jedan u nizu koji lidera SDSS-a i SNV-a prozivaju zbog prisustva na komemoraciji žrtvama vojno-policijske akcije “Oluja”, koja je 5. avgusta održana u Bačkoj Palanci.

Brkić kaže da poslanici hrvatskog parlamenta moraju da budu odgovorni prema onima koji su ih izabrali, pa tako i Milorad Pupovac, koji je prisustvovao komemoraciji na kojoj je predsjednik Aleksandar Vučić Hrvatsku uporedio s Hitlerovom Njemačkom.

- Mi koji smo izabrani u Hrvatski sabor, koji koristimo benefite hrvatske države, koja je stvorena na žrtvi hrvatskih boraca u ratu, moramo imati odgovornost prema onima koji su nas izabrali, pa tako i Pupovac - rekao je Brkić u Saboru.

On smatra da Pupovac, kao i ostali građani Hrvatske, imaju pravo da idu gdje hoće, ali da, kako je rekao, mora biti svjestan činjenice da je poslanik u Hrvatskom saboru.

- Hrvatska je slobodna zemlja, članica EU, svi građani Hrvatske su ujedno i građani EU, imamo pasoše, svako može putovati, hvala Bogu prošla su vremena kad nismo smjeli, tako i Pupovac može ići u Bačku Palanku, gdje god hoće - kazao je Brkić.

Pupovac je ranije izjavio da odgovara samo za svoje riječi i djela, ali za tuđe ne. Tako je odgovorio onima koji su ga kritikovali što nije reagovao kada je Vučić, između ostalog, Hrvatsku uporedio sa nacističkom Njemačkom.

Tuđmanov Srbin, prvi Srbin u Hrvata, profesionalni Srbin, etno-biznismen, četnik... samo su neki od naziva koji prate Pupovca. Nakon lutanja kroz nekoliko stranaka od 1988. godine, u Sabor je ušao 1995. godine na listi Akcije socijaldemokrata Hrvatske, da bi nakon toga prešao u sadašnju stranku SDSS.

HRT

Milorad Pupovac je kritikovao hrvatski Javni servis HRT zbog otkaza koji je dobio novinar Hrvoje Zovko i, kako je rekao, navodnog demantija objavljenog na toj TV da u Jastrebarskom od 1941. do 1945. nije postojao dječji logor.

- SDSS je često branio samostalnost uređivačke politike, ali ono što se u posljednje vrijeme događa na HRT-u, veoma nas zabrinjava - rekao je Pupovac.

Podsjetio je da je na HRT-u prije nekoliko dana objavljen navodni demanti da 1945. nije postojao dječji logor, što je, kazao je Pupovac, nešto što je samo po sebi nedopustivo i u neskladu s Krivičnim zakonom, kada je u pitanju negiranje holokausta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana