Мушкарац бацио бомбу на амбасаду САД Подгорици па се разнио

vijesti.me
Мушкарац бацио бомбу на амбасаду САД Подгорици па се разнио

Подгорица - Непознати нападач бацио је бомбу на амбасаду САД у Црној Гори, да би се непосредно након тога разнио бомбом испред тог дипломатског представништва.

Из Управе полиције казали су да је у питању ручна бомба - кашикара, преноси портал ЦдМ. Неки медији су пренијели да је нападач азилант.

Огласила се и америчка амбасада која је у саопштењу медијима навела да се напад догодио око поноћи и да службеници амбасаде сарађују са полицијом на идентификовању нападача. Зграда амбасаде није оштећена.

"Пола сата послије поноћи испред објекта Амбасаде САД једно лице је извршило самоубиство експлозивном направом. Непосредно прије самоубиства то лице је са раскрснице код Спортског центра убацило у круг Амбасаде САД једну експлозивну направу. Највероватније је ријеч о ручној бомби, кашикари. У току су увиђај и идентификација. Тужилац је на лицу мјеста и руководи увиђајем, објавила је Влада Црне Горе на Твитеру саопштење Управе полиције.

Полиција је блокирала Булевар револуције од зграде Агенције за националну безбједност до амбасаде САД. Мотив напада за сада није познат.

Америчка амбасада је на свом сајту упозорила држављане САД да избјегавају подручје зграде амбасаде. Такође, огласио се и Стејт департмент у Вашингтону, наводећи да америчка амбасада "тренутно спроводи интерну проверу да би потврдила безбједност свог особља", преноси АП.

Подсекретар Стејт Департмента Стив Голдстин је, како преноси "Њујорк тајмс", рекао да су очевици видјели човјека како нешто баца преко зида амбасаде. Лист пише да нико у амбасади није повријеђен.

ЦНН преноси да је Голдстин рекао да је бачена бомба највјероватније експлодирала у вадуху, као и да је тијело нападача нађено око 30 метара од зида амбасаде.

Он је додао и да су безбједносни званичници амбасаде претражили терен и да нису нађене друге експлозивне направе, као и да зграда није оштећена у нападу. Голдстин је истакао да мотив напада није познат, као и да ли је у питању био могући самоубилачки напад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана