Миливоје Катнић, црногорски тужилац: Планирано насилно рушење Вучића

Глас Српске
Миливоје Катнић, црногорски тужилац: Планирано насилно рушење Вучића

Подгорица - Бивши командант Жандармерије Братислав Дикић, послије премијера Црне Горе Мила Ђукановића, планирао је насилним путем да смијени тадашњег српског премијера Александра Вучића.

То је, наиме, на суду у Подгорици открио главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић истичући да је криминална организација, која је планирала насилну смјену власти у Црној Гори на дан парламентарних избора у октобру 2016. године, жељела да исти сценарио примијени и у Србији.

- Ова криминална организација створена је не само због Црне Горе него и због других подручја и јасно је да је припремана слична ситуација и у Србији. Оно што се припремало тадашњем црногорском премијеру Милу Ђукановићу планирано је и у Србији - рекао је Катнић у Вишем суду у Подгорици на наставку суђења групи од 14 црногорских, српских и руских држављана, међу којима је и Дикић.

Катнић је посебно нагласио да су планови те групе били чист организовани криминал, а оцијенио је и да он “не брани Вучића, већ га спасава”.

На суду су прочитане и пресретнуте СМС поруке које је Дикић слао особи под именом Вук Јовановић.

- Александар Вучић је највећи шпијун... Да ли вам је јасно да му је циљ да уништи Србију? Сви у одбрану демократије - навео је Дикић у једној од порука, преносе медији.

Такође су прочитане и поруке које је Дикић слао на контакт меморисан као “Вучић нови број”.

- Председниче, знам да сте у великом послу и не бих да сметам. Питам вас у вези с послом у Москви - наводи се у поруци Дикића.

Он у поруци тражи да га пошаљу да ради у Русији или Републици Српској јер је требало да ради у Словенији.

- Велики сте човек и то сте опет доказали, не дозволите неправду према немоћнима. Чекам позив - друга је Дикићева порука упућена контакту “Вучић нови број”.

На крају су читане и поруке које је Дикић слао шефу полиције Небојши Стефановићу коме је нудио помоћ, уколико је потребна.

Хапшење

Дикић је октобра 2016. ухапшен у Црној Гори под оптужбом за стварање криминалне организације и тероризам, као и за припремање напада на институције и отмицу и ликвидацију Мила Ђукановића. Суђење је у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана