Мигрант скривен под аутобусом покушао из БиХ прећи у Хрватску

Агенције
Мигрант скривен под аутобусом покушао из БиХ прећи у Хрватску

Један мигрант је из Босне и Херцеговине покушао да уђе у Хрватску преко граничног прелаза Велика Кладуша тако што се увукао под аутобус, јавља 24сата.хр.

"Приближавали смо се граничном прелазу. Прије њега кратко смо се зауставили. Док смо стајали, један мјештанин је возачу рекао: ‘Неко вам се увукао под аутобус’", испричао је један од свједока сцене са мигрантом за 24.сата.хр.

Возачи и путници су неко вријеме тражили скривеног мушкарца испод аутобуса. Кад су га пронашли, извукли су га на цесту. Возач га је ударио и псовао му.

Мушкарац му је одговорио: "Плиз", на што му је возач викнуо: "Шта плиз" и неколико пута замахнуо руком као да ће га опет ударити, али је од тога одустао.

У бијесу га је повукао за капуљачу на јакни. Убрзо су се у сукоб умијешали остали, подигли мушкарца с пода и макнули га од љутитог возача, а он га је уз повик "бјежи" и још псовки ударио ногом у стражњицу, преноси 24.сата.хр.

Читалац претпоставља како је ријеч о мигранту у доби од близу 20 година који се на тај начин покушао докопати Хрватске. Мјештани су му рекли да их на подручју Велике Кладуше има до 7000 и да овакви покушаји нису ријеткост.

Нико није позвао полицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана