Медијски линч Сергеја Трифуновића и Александра Станковића VIDEO

Срна
Медијски линч Сергеја Трифуновића и Александра Станковића VIDEO

Загреб - Десничарски портали у Хрватској жестоко су критиковали водитеља емисије “Недјељом у два” Александра Станковића и његовог госта српског глумца Сергеја Трифуновића, који је рат у Хрватској назвао грађанским и навео да су српски и хрватски - један језик.

Десничарима, и порталима и посјетиоцима, засметала је Трифуновићева тврдња да су “усташама потребни четници, а четницима усташе”, као и Трифуновићев коментар у вези са усташком плочом у Јасеновцу.

Трифуновић је био гост ХРТ-ове емисије “Недјељом у два”, а један број гледалаца осудио је изјаву глумца да народи на овим простирима, рачунајући и Хрвате, нису доживјели катарзу након злочина који су почињени.

Водитељ и уредник емисије Александар Стакновић оптужен је да “преко изабраног госта проглашава Хрватску - усташком државом”.

Десничарски листови преносе ставове својих посјетилаца да би Сергеј Трифуновић “требао да се држи глуме”, те да су му “невиђене бесмислице, неукусне изјаве и смијешне историјске чињенице - непотребне”.

Српском глумцу и водитељу ХРТ-а поручено је да “хрватски и српски језик нису исти”, те да у “Србији постоји четнички покрет, а у Хрватској не постоји усташки”, као и да је “српска четничка чизма газила хрватско тло, а не обрнуто”.

Поручено им је и да је “српска политика према Хрватској и свим српским сусједима увијек у својој сржи била и остала, фашистоидна и геноцидна”, те да су и Станковић и Трифуновић “дно дна”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана