Ko je muškarac koji je uzvikivao “Tuđman zločinac”?

index.hr
Ko je muškarac koji je uzvikivao “Tuđman zločinac”?

Zagreb - Jedan muškarac fizički je napadnut tokom ceremonije u Zagrebu na kojoj je bio prisutan cijeli državni vrh nakon što je viknuo “Tuđman zločinac”.

Do incidenta u hrvatskoj prijestonici došlo je prilikom otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu.

Muškarac koji je fizički napadnut je, saznaje index, Zoran Erceg, javnosti poznat kao splitski ratni veteran i humanitarni aktivista koji je u vrijeme šatoraškog protesta u zagrebačkoj Savskoj ulici bio jedan od rijetkih koji su se usudili glasno progovoriti protiv šatoraša.

Erceg je danas na livadu kod koncertne dvorane Lisinski, na kojoj je otkriven spomenik Franji Tuđmanu, došao u žutom prsluku kakve nose demonstranti koji se u Francuskoj već mjesec dana bune protiv reformi francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

Nakon što je viknuo “Tuđman zločinac”, Erceg je napadnut. Došlo je i do naguravanja, pri čemu je intervenisala policija.

Erceg se trenutno nalazi u KBC Zagreb, a policija i dalje pokušava utvrditi šta se tačno dogodilo. Više detalja policija bi trebala objaviti sutra.

Zorana Ercega javnost je upoznala kad je  u februaru 2015. godine, u jeku šatoraškog protesta, upao na pres konferenciju šatoraša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana