Католички свештеник: Ускратите мигрантима храну и воду

Католички свештеник: Ускратите мигрантима храну и воду 08.09.2018 08:40 | Агенције

Католички свештеник Јосип Томић, управник жупа из долине Купе и бивши секретар ријечког надбискупа, позива вјернике да не примају мигранте и да им не дају храну и воду.

Он је на “Фејсбуку” упозорио на опасност коју представљају мигранти и њихово “исламско кривовјерство”.

Мада, како сам каже, вјера налаже да се свакоме помогне, Томић објашњава да је ријеч о мигрантима, најчешће мушкарцима, “војним дезертерима, који нису хтјели да се одазову позиву легалне државне власти за одбрану своје отаџбине”.

Он наводи и да су “сумњива кретања жена и дјеце са циљем насељавања европских културних земаља”.

“Они нису спремни да прихвате нашу традицију, обичаје и културу”, тврди католички свештеник Јосип Томић.

Он позива вјернике да никога не примају у куће, не дају храну, воду и преноћиште, те да смјеста полицији пријаве све који им нису познати, јер они “представљају непосредну опасност не само хрватском народу, већ и Европи”.

Одговарајући на питања новинара да ли на овај начин противрјечи милосрђу којем Библија учи, Томић је рекао да су мигранти “провалили у државу”.

“Боље да им Европа, САД или ко им је већ закувао чорбу лијепо пошаљу војску, обезбиједе сигурну зону, кампове и спријече да буду угрожени”, наводи Томић, чији је став на “Фејсбуку” изазвао полемику у хрватској јавности.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица