HRT se ogradila od izjave Stankovića

Agencije
HRT se ogradila od izjave Stankovića

Zagreb - Hrvatska radiotelevizija (HRT) ogradila se od stave iznesenog u emisiji “Nedeljom u dva” 19. novembra.

Poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskog sabora, HRT se saopštenjem ogradila od stava iznesenog u emisiji u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković nekoliko puta Domovinski rat doveo u vezu s "građanskim ratom".

Naime, u Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je "na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj" te se ističe da su "temeljne vrijednosti Domovinskog rata jednoznačno prihvaćene od celoga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske", saopštio je je HRT.

Hrvatska radiotelevizija takođe ističe kako su svi novinari i zaposleni javnog medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštovati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.

Da podsjetimo, ranije je Savez udruženja veterana hrvatskih gardijskih jedinica zatražio suspenziju novinara HRT Aleksandra Stankovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana