ХРТ се оградила од изјаве Станковића

Агенције
ХРТ се оградила од изјаве Станковића

Загреб - Хрватска радиотелевизија (ХРТ) оградила се од ставе изнесеног у емисији “Недељом у два” 19. новембра.

Поштујући Устав Републике Хрватске и Декларацију о Домовинскоме рату Хрватског сабора, ХРТ се саопштењем оградила од става изнесеног у емисији у којој је водитељ Александар Станковић неколико пута Домовински рат довео у везу с "грађанским ратом".

Наиме, у Декларацији о Домовинскоме рату стоји да је "на Републику Хрватску оружану агресију извршила Србија, Црна Гора и ЈНА с оружаном побуном дијела српскога пучанства у Републици Хрватској" те се истиче да су "темељне вриједности Домовинског рата једнозначно прихваћене од целога хрватског народа и свих грађана Републике Хрватске", саопштио је је ХРТ.

Хрватска радиотелевизија такође истиче како су сви новинари и запослени јавног медијског сервиса обвезни објективно и непристрано радити те поштовати позитивне законске прописе Републике Хрватске, а тако и оне који се односе на Домовински рат и стварање данашње слободне, суверене и демократске Републике Хрватске.

Да подсјетимо, раније је Савез удружења ветерана хрватских гардијских јединица затражио суспензију новинара ХРТ Александра Станковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана