Грабар-Китаровић: Нема договора са Вучићем о “непријатним” терминима

Танјуг
Грабар-Китаровић: Нема договора са Вучићем о “непријатним” терминима

Загреб - Хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић изјавила је данас да не постоји никакав договор између ње и предсједника Србије Александра Вучића о томе, како се то спекулисало ових дана, да он не спомиње геноцид у НДХ, а она “великосрпску агресију”.

“Видите да он све вријеме говори о геноциду у НДХ. Нема никаквог договора. Не знам откуд такве инсинуације”, рекла је она за хрватски “Дневник”.

Грабар Китаровић је то изјавила одговарајући на питање новинарке да ли постоји договор између ње и предсједника Вучића, а након што је недавно њен бивши савјетник Мате Радељић рекао како га је хрватска предсједница својевремено позвала, након посете предсједника Србије Александра Вучића и рекла му је да ју је он замолио да убудуће у јавним наступима не користи термине “великосрпска агресија” и “геноцид у Сребреници”.

Након тога, то су демантовали из кабинета Грабар Китаровић наводећи да је “испод сваког нивоа” одговарати на питања око којих не постоји никаква сумња.

“Оно што се догодило 1990-тих година била је агресија на Хрватску у име великосрпске политике, а злочин у Сребреници је и Међународни суд утврдио као геноцид и нико добронамјеран то не доводи у питање”, саопштено је из кабинета прије три дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана