Домар на свечаности у Хрватској умјесто Њемачке, пустио нацистичку химну

Срна
Домар на свечаности у Хрватској умјесто Њемачке, пустио нацистичку химну

Чепин - Домар у Основној школи "Владимир Назор" у Чепину, у Осјечко-барањској жупанији, на свечаности потписивања партнерског уговора са Гете институтом, пустио је верзију њемачке химне која се везује за вријеме и идеологију Адолфа Хитлера.

Озлоглашена верзија њемачке нацистичке химне пуштена је пред шокираним представником њемачке Амбасаде Арнеом Хартигом и директором Гетеовог института Матијасом Милером-Виферигом.

Ту су били и предсједник Скупштине Осјечко-барањске жупаније Драган Вулин, градски вијећник и предсједник Њемачке заједнице Осијек Владимир Хам, новинари, дјеца и учитељи, пише "Глас Славоније".

"Најн, најн, то није добра верзија, угасите то!", викала је модератор програма из Гетеовог института Милка Јурковић, која је била видљиво узнемирена, али је домар узвратио: "Али, уписао сам како ми је речено. Што није у реду?".

На крају се за овај гаф извинио директор школе Илија Павић, рекавши да је домар на свечаности вјероватно кликнуо на погрешан линк на друштвеној мрежи "Јутјуб".

Након потписивања уговора, поново су пуштене и хрватска и њемачка химна, овај пут у инструменталној верзији.

"Сигурно није било намјерно, извинили су се и то је најважније. Не бих више о томе", рекли су представници Гетеовог института.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана