Ђукановић савјетник самом себи за 1.500 евра

Глас Српске
Ђукановић савјетник самом себи за 1.500 евра

Подгорица - Откако је напустио мјесто премијера крајем 2016. године, лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић зарађује 1.500 евра мјесечно савјетујући компанију "Капитал инвест" чији је он једини власник, стоји у имовинском картону у регистру Агенције за спречавање корупције.

Ђукановић је оснивач, овлашћени заступник и једини власник "Капитал инвеста", који се бави консултантским услугама. Агенцији је требало готово 50 дана да постави његов имовински картон.

Ђукановић је имао законску обавезу послије напуштања премијерског мјеста у новембру 2016, да до краја новембра 2017. поднесе извјештај о својој имовини и приходима овој агенцији. Иако је прекорачио рок, из агенције су казали да је Ђукановић у складу са законом 28. децембра доставио извјештај о имовини.

Према картону, Ђукановић је власник половине "Глобал Монтенегра" и четвртине "Универзитаса" - оснивача Универзитета Доња Горица.

Међутим, у имовинском картону стоји да он нема друга примања, нити од партије, нити од Кошаркашког савеза Црне Горе чији је предсједник.

Једина остала примања су она од супруге Лидије Ђукановић, која у Првој банци његовог брата Аца Ђукановића зарађује око 1.000 евра.

Лидер ДПС-а је и у "Универзитатсу" овлашћени заступник и оснивач. У Ђукановићевом имовинском картону се наводи и да је на "Универзитатс" уписано непуних 20.000 квадрата зграде и гараже и мало више од 12.000 квадрата земљишта у Доњој Горици.

На "Глобал Монтенегро" уписано је 20.130 квадрата земљишта под хипотеком у Будви. Ђукановић није дао сагласност Агенције да приступи његовом банкарском рачуну. Имовинско стање супружника се није промијенило када су у питању некретнине, па је Ђукановић власник стана од 187 квадрата и двије рушевине од 40, односно 30 квадрата, а супруга породичне стамбене зграде од 121 квадрат и 12 квадрата помоћне зграде.

Они су такође власници земљишта.

Министар

Александар Богдановић пријавио је у свом имовинском картону да као министар културе прима 1.490 евра. Из Агенције за спречавање корупције су казали да им је Богдановић доставио на вријеме извјештај о приходима и имовини у року од 30 дана по одласку са мјеста градоначелника Цетиња, односно 30 дана по ступању на мјесто министра културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана