Ђукановић нови предсједник Црне Горе

Tanjug
Ђукановић нови предсједник Црне Горе

Подгорица - Кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић прогласио је побједу на предсједничким изборима у Црној Гори.

Он је навео да је изборни резултат потврда ријешености Црне Горе да настави путем европског квалитета живота и чланства у ЕУ.

Он је у побједничком говору саопштио да неће изневерити очекивања грађана Црне Горе.

"Ово је прилика да захвалим грађана који су дали подршку мојој кандидатури. Прилика је да кажем да цијеним ентузијазам и локалност грађана који подржавају ову политику све вријеме", истакао је Ђукановић.

Ђукановић се захвалио и коалиционим партнерима који су, како је рекао, показали приврженост ДПС-у, шаљући тиме поруку да су непобиједива коалиција.

Умјесто поруке противкандидатима, Ђукановић се обратио опозиционим лидерима.

"Овај резултат је толико убиједљив и надмоћан да је ово прилика да преиспитате оно што су ваша истрајна политичка становишта, да се не може ништа добро направити негирањем остварења до којих је Црна Гора дошла", рекао је Ђукановић, јавља РТЦГ.

"Ово је права прилика да се преиспитате и схватите да се не може ништа добро направити пркосећи демократији Црне Горе и негирањем слободне и демократске воље грађане", додао је.

Поручио је и да је "рука испружена".

"Желимо да објединимо црногорске потенцијале да заједно радимо на свим изазовима са којима се ЦГ суочава и са којима ће се суочавати на свом демократском развоју”, додао је он.

Поновио је да ће његова идеја водиља на дужности предсједника бити да настави предану сарадњу са свим дрзавним органима, друштвеном заједницом да у том садејству допринесе жељама, хтењима И сновима сваког црногорског грађанаина.

Указао је да су пред Црном Гором још многи изазови.

Пред нама су многа искушења економски развој, пуна запосленост, раст стандард, савладавање подела. Имам чврсту намјеру и добру вољу да се те подијеле превазиђу. Сигуран сам да ћемо са више снаге савладавати проблем који стоје пред нама”, рекао је он.

Оцијенио је и да је ова побједа одлична одскочна даска за предстојеће локалне изборе у многим градовима и општинама у Црној Гори.

Према прелиминарним подацима ЦЕМИ-ја, на 100 одсто обрађених података, кандидат ДПС-а Мило Ђукановић има 53,8 одсто подршке грађана, а кандидат већег дијела опозиције Младен Бојанић 33,5 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана