Десничари Китаровићевој због Вучића: Бај, бај Колинда

Агенција
Десничари Китаровићевој због Вучића: Бај, бај Колинда

Загреб - Екстремна десница у Хрватској одрекла се предсједнице Колинде Грабар Китаровић насловом "Бај, бај, Колинда” у "Хрватском тједнику”, пише загребачки "Индекс”.

"Индекс” истиче да је "Хрватски тједник” гласило које окупља десничаре, а које се редовно рекламира у, како наводе, "политичкој треш емисији ‘Бујица’ који води неонациста Велимир Бујанец”.

Како наводе, "Тједник” се обраћа управо гласачима који су Китаровићеву у другом кругу предсједничких избора довели на функцију.

Зато је, како пише "Индекс”, битно због чега се "Тједник” одрекао Китаровићеве.

"Не можете се ви толико одрећи хрватског народа колико се хрватски народ може одрећи вас”, наводи се у тексту "Загребачког тједника” који је потписао главни уредник и директор Ивица Маријачић.

"Индекс” наводи да у "опроштајном тексту” има свега - од прозивања хрватске предсједнице да је "незрела и искомплексирана провинцијалка", преко тога да је лицемјерно називати маргиналцима оне пред којима је пузала не би ли постала предсједница, до тога да је наставила "лозу издаје" хрватских предсједника Стјепана Месића и Иве Јосиповића.

Ту се наводи да је "наравно”, разлог за опроштај "Тједника” од Китаровићеве посјета српског предсједника Александра Вучића Загребу.

"Тједник” истиче да је Китаровићева "увредила оне који су протестовали против доласка човјека који не жели да се извини за оно што сте догађало током Домовинског рата”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана