Црногорци се опростили од боса над босовима: Драги стриче...

Nedeljnik.rs
Црногорци се опростили од боса над босовима: Драги стриче...

Међу читуљама објављеним у црногорским Вијестима, нашла се и једна која је привукла пажњу јавности јер је упућена бившем шефу и "куму" сицилијанске мафије, Салватору Тото Рини, који је преминуо прије два дана.

"Посљедњи поздрав, посљедњем куму. Драги стриче Тото, једини прави часни човјече заувијек ћеш остати у нашим срцима. Велико поштовање, почивај у миру. Командант и генерал", стоји у читуљи чији аутор није познат.


Према писању италијанских медија "шеф над шефовима", Салваторе Тото Рина, преминуо је од тумора. Рина је био познат по лукавости и суровости и вјерује се да је налогодавац више од 150 убистава. Он стоји иза серије мафијашких бомбашких напада у Риму, Милану и Фиренци 1993. године, у којима је убијено десет људи.

Годину раније, двојица судија који су се борили против мафије, Ђовани Фалконе и Паоло Борселини, убијени су у Риновом "рату против државе". Бивши "шеф над шефовима" ухапшен је 1993. у кући Виа Бернини у Палерму, која је служила као његово скровиште пошто је нешто више од двије деценије гвозденом песницом предводио сицилијанску мафију "Коза ностру".

Није први пут да се Црногорци опраштају од познатих личности, па је тако у Побједи осванула и читуља недавно преминулом Хјуу Хефнеру, а у марту се се опростили и од Дејвида Рокфелера који је важио за једног од најбогатијих људи на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана