Албанац мучио па брутално убио хрватског мафијаша из освете

Танјуг
Албанац мучио па брутално убио хрватског мафијаша из освете

Загреб - Полиција у Сплиту ухапсила је Албанца са српским држављанством који се сумњичи за убиство Анте Прњака, бившег припадника Војне полиције, пише "Јутарњи лист"

Изрешетано тијело Прњака пронађено је у сриједу у дворишту једног објекта у изградњи

Лист наводи да су припадници специјалне полиције ухапсили Лиридона Б. (27)који већ седам година има сталан боравак у Стобречу.

Позивајући се на изворе блиске сплитском подземљу, "Јутарњи" пише да је Прњак прије смрти мучен тако што су му сломили прсте и лактове на обије руке, као и да су му непознатим средством чупали језик и очи.

На крају је убијен с пет хитаца у тијело и једним у главу.

"Јутарњи" наводи да је Албанац, чија се породица иначе бави препродајом воћа и поврћа, у чертвтак ујутро дошао до штанда на пијаци у Омишу на којој су биле његова мајка и сестра. Стигао је наводно након што је полиција ушла у траг његовом позиву мајци у којем јој говори да му на штанд донесе већу своту новца.

Два затамњена комбија специјалаца била су паркирана у засједи преко пута на аутобуској станици, а након што је примјећена "мета", двојица су специјалаца истрчала у пуној опреми, с дугим цијевима и фантомкама на главама те претрчала пут и у неколико тренутака свладали Албанца и свезали га прије него што је уопште дошао у прилику да пружи отпор.

Осумњичени, како се наводи, није био наоружан.

Полиција је потом пронашла аутоматску пушку коју су повезали са 27-годишњим Албанцем.

Сматра се да је осумњичени вјеровао да је Прњак крив што је његов рођак завршио у затвору због дроге и оружја, па је одлучио да му се освети.

Наводи се и да је Прњак у мају 2017. године "пао" као организатор четворочлане дилерске групе, а у тој је полицијској акцији било укупно заплењено више од 2,5 килограма амфетамина, 44 грама кокаина и 364 грама марихуане чија се улична вриједност процењивала на нешто мање од 600.000 куна.

Прњак је, као и остала тројица из групе, био приведен на испитивање на Општинско државно тужилаштво у Сплиту које је од судије истраге тражило да им се одреди једномјесечни истражни затвор због утицаја на свједоке и опасности од понављања дјела.

Судија истраге одбио је тај захтјев и пустио их да се бране са слободе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана