Agrokor i Sberbanka postigli dogovor?

N1
Agrokor i Sberbanka postigli dogovor?

Zagreb - Dolaskom na mjesto vanrednog Vladinog povjerenika za Agrokor Fabris Peruško je zaokrenuo odnos vanredne uprave prema najvećem pojedinačnom povjereniku – Sberbanci.

Peruško je već na samom početku svog mandata naglasio da je nastavio pregovore s ruskom bankom kako bi ona odustala od tužbi protiv vanredne uprave, a zauzvrat bi Sberbanci bila priznata osporena potraživanja.

Kako televizija "N1” nezvanično javlja, pozivajući se na neimenovane izvore iz vanredne uprave, postignut je dogovor, a dvije strane su pred potpisivanjem ugovora.

Ugovor između vanredne uprave Agrokora i Sberbanke trebalo bi da bude potpisan iduće nedjelje, nakon što stigne i zvanično odobrenje iz Moskve.

Prema tom dogovoru Sberbanka bi odustala od svih tužbi protiv Agrokora u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. U Hrvatskoj tužbe nisu ni moguće jer ih ledž Agrokor onemogućava.

"N1” televizija takođe javlja da je između dobavljača i finansijskih povjerenika postignut dogovor oko graničnog duga.

Granični dug je sav dug po obvezama koje su nastale do 10. aprila 2017. odnosno početka primjene ledž Agrokora, a koje dospijevaju poslije 10. aprila prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana