Родић: Јачање институција Српске, владавине права и економски развој - стратешки циљ

Родић: Јачање институција Српске, владавине права и економски развој - стратешки циљ 11.09.2018 23:05 | Срна

Приједор - Носилац листе ДНС-а за Представнички дом парламента БиХ из Изборне јединице један Драгутин Родић поручио је вечерас да је стратешки циљ политике ДНС-а јачање институција Српске, владавине права и економски развој.

Када је у питању БиХ онда је значајно, сматра Родић, очување Дејтонског мировног споразума и спречавање сваког покушаја умањења значаја Републике Српске, што је могуће избором одговорних представника.


“Ти представници морају имати на уму да Република Српска мора остати равноправан ентитет у складу са Дејтонским мировним споразумом, а то је могуће само ако су ти представници јединствени и сложни у остваривању своје политике”, поручио је Родић.

Он сматра да је ДНС у потпуности спреман да пред грађанима представи своју политику за коју ће, како очекује, 7. октобра, добити добру пролазну оцјену грађана Републике Српске.

Носилац листе ДНС-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице један Душко Ивић је позвао мјештане Тукова да гласају за ДНС јер је то странка која расте и која има реалне циљеве за побољшање квалитета живота.

“То су раст и развој економије и запошљавање, смањење демографског пада кроз повећање наталитета и уопште, за период од 2018. до 2022. године, поставили смо веома високе циљеве што покушавамо да представимо грађанима”, рекао је Ивић.

На вечерашњој трибини су говорили и кандидати за Народну скупштину из Изборне јединице један Мирко Совиљ, Дијана Шобот, Славица Поповић те представљени остали кандидати са обе листе испред ове странке у овој Изборној јединици.

Подршку кандидатима и на овом предизборном скупу дао је предсједник Градске организације ДНС Приједор Миленко Ђаковић који је истакао да ДНС ове године пуни 18 година и да у ове изборе улази среман да добије најсложеније задатке.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица